MOKYKLOS NAUJIENOS
Duonos kepimas

Duonos kepimas

🧪🧫Praėjusią savaitę, atlikę tyrimus, mokiniai išsiaiškino, kad sveikiausia rinktis viso grūdo duoną – joje gausu skaidulų, mažiau pridėtinio cukraus, o jos nauda organizmui yra nepamatuojama.
🍞🥖 Šiandien Vilniaus kolegijoje jie dar labiau pagilino supratimą apie sveiką mitybą, pasinėrė į mikrobiologijos, maisto technologijų ir chemijos pasaulį . #STEAM Nagrinėjo miltų sudėtį ir rūšis, aiškinosi greitųjų angliavandenių žalą organizmui, prisiminė mielių mitybos ir dauginimosi ypatumus.
🔎Edukacijos metu mokiniai sužinojo, kaip galima paskatinti tešlos fermentaciją visiškai nenaudojant cukraus – pasirodo, gamta pati pasirūpina natūraliu procesu!
🔎Ši patirtis ne tik suteikė daug vertingų žinių, skatino eksperimentuoti bei drąsiau rinktis sveikesnius maisto produktus, bet ir priminė mūsų protėvių papročius ir tradicijas. #FoodEducators Tai buvo diena, kai teorija virto praktika, o mokymasis – tikru įkvėpimu! #EITFood
Daugiau nuotraukų Gimnazijos facebook paskyroje.
Biologijos mokytoja Vida Kiselevskienė
Technologijų mokytoja metodininkė Oksana Mačiulienė

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content