

Praėjusią savaitę, atlikę tyrimus, mokiniai išsiaiškino, kad sveikiausia rinktis viso grūdo duoną – joje gausu skaidulų, mažiau pridėtinio cukraus, o jos nauda organizmui yra nepamatuojama.


Šiandien Vilniaus kolegijoje jie dar labiau pagilino supratimą apie sveiką mitybą, pasinėrė į mikrobiologijos, maisto technologijų ir chemijos pasaulį .
#STEAM Nagrinėjo miltų sudėtį ir rūšis, aiškinosi greitųjų angliavandenių žalą organizmui, prisiminė mielių mitybos ir dauginimosi ypatumus.

Edukacijos metu mokiniai sužinojo, kaip galima paskatinti tešlos fermentaciją visiškai nenaudojant cukraus – pasirodo, gamta pati pasirūpina natūraliu procesu!

Ši patirtis ne tik suteikė daug vertingų žinių, skatino eksperimentuoti bei drąsiau rinktis sveikesnius maisto produktus, bet ir priminė mūsų protėvių papročius ir tradicijas.
#FoodEducators Tai buvo diena, kai teorija virto praktika, o mokymasis – tikru įkvėpimu!
#EITFood
Biologijos mokytoja Vida Kiselevskienė
Technologijų mokytoja metodininkė Oksana Mačiulienė